Idag har Visit Namdalen pop-up-kontor hos Næring i Ytre Namdal IKS

Namdalske representanter som skal til Grüne Woche: f.v.: Aslaug Rustad, Oi Trøndersk Mat og Drikke, Bente Snildal – Visit Namdalen, Renate Strand, Næring i Ytre Namdal IKS, Sunniva Nicolaisen, Rørvik Fisk.

Visit Namdalen er destinasjonsselskapet i regionen. Nå har de to ansatte i fast stilling, og det gir det dem nye muligheter til å bedre kunne synliggjøre opplevelsesnæringa i Namdalen. For å forsikre oss om at dette ikke minst kommer opplevelsesnæringa i Ytre Namdal til gode, har Næring i Ytre Namdal IKS invitert reiselivssjefen Bente Snildal til å ha kontorsted i Rørvik med faste mellomrom framover, og idag er den andre gangen Bente sitter på vårt kontor.

Vi skal blant annet planlegge et samlet Namdalskysten på neste års Trøndersk Matfestival, som en del av en stor, felles stand for hele Namdalen. Det betyr ikke at vi skal miste Namdalskystens innarbeidede identitet og fokus på sjømat, men at vi har ambisjoner om å bli en del av den aller største standen på hele matfestivalen sammen med andre namdalske opplevelses- og lokalmat-tilbydere. Sammen er vi sterkere og synligere! Vi ønsker i den forbindelse kontakt med alle dere fra Namdalskysten som kunne tenkt seg å vise fram sitt salgbare produkt under Trøndersk Matfestival i august 2019. Vi kommer til å sende ut forespørsler til de produsentene på lokalmat vi vet om, men forhåpentligvis fins det flere der ute. Ta i så fall kontakt med oss!

Dersom du ønsker å møte Bente på Rørvik eller i Ytre Namdal for øvrig, er det bare å ta kontakt enten direkte med henne, eller via daglig leder i Næring i Ytre Namdal IKS, Renate Strand. Det kan være du har en ide, et prosjekt, eller har tanker om videre vekst i opplevelsesnæringa i Namdalen – ingenting er for lite eller for stort til å ta en prat. Vi hører veldig gjerne fra deg!

Det er for øvrig mye annet spennende som skjer innen opplevelsesnæringa for tiden. Næring i Ytre Namdal IKS har blant annet gitt støtte til Skreifestivalen SA, slik at de står bedre rustet til å forberede en visningstur med internasjonale turoperatører under Skreifestivalen 2019. Visningsturen er kommet i orden gjennom et samarbeid med Trøndelag Reiseliv og Visit Namdalen, i forkant av Norwegian Travel Workshop, som i 2019 arrangeres i Ålesund. Norwegian Travel Workshop er en av Norges viktigste, årlige møteplasser for opplevelsesbedrifter fra hele landet, hvor de får vist fram sine produkter og inngå kontrakter med turoperatører fra inn- og utland. I år skal Visit Namdalen delta for første gang.

Det er heller ikke så lenge til Grüne Woche, hvor Trøndelag også i år har fått lov til å være med og vise fram hva Norge har å by på av mat i kombinasjon med opplevelser. Visit Namdalen skal også her delta for første gang, hvor de lokale representantene er Sunniva Nicolaisen, Bente Snildal og Renate Strand. I den forbindelse har også Leka fått et gyllent mulighetsrom til å vise seg fram, i og med at det i år er spesielt fokus på utvalgte kulturlandskap. Det skal også profileres andre opplevelsespakker fra Namdalen.

Lenker:

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.