AquaNor og Trøndersk Matfestival 2019

Det jobbes for tiden med to spennende messedeltakelser som skal sette matprodusent-regionen Ytre Namdal på kartet i 2019. Næring i Ytre Namdal IKS har tatt på seg prosjektlederansvaret for Namdal Aqua’s deltakelse på AquaNor 2019, og vi bistår også Visit Namdalen i planlegging av deltakelse på Trøndersk Matfestival 2019.

Namdal Aqua

Aqua Trøndelag vil kjøre en stand over samme lest som tidligere under AquaNor 2019, og der har Namdal Aqua fått tildelt og bekreftet 56 kvadratmeter. Det vil dermed se rimelig likt ut som tidligere år. Fra NYN sin side er det Gretha Aarseth Nordbøe som blir prosjektleder, mens daglig leder Renate Strand sitter i styringsgruppen hos Aqua Trøndelag.

Frokostmøte i Norveg

Så snart detaljene til øvrig agenda er klare, vil det komme invitasjoner til et frokostmøte i samarbeid med NCE Aquatech på Norveg den 14. mars kl. 08, hvor det vil komme en kort infobolk om lokal deltakelse på AquaNor. Sparebank Midt-Norge er utfordret på å levere et framtidsforedrag om blå næring på Namdalskysten, Trøndelag og Norge, men det er litt usikkert enda om de har noen som kan ta utfordringen. NCE Aquatech ønsker til slutt å følge opp kompetanse- og rekrutteringsutfordringen med et lite innlegg om Brohode 2050-prosjektet.

Felles infomøte i Trondheim

Den 24. april vil det videre være et infomøte for alle deltakere på Aqua Trøndelag, hvor det vil være mulighet for å spørre om tekniske detaljer rundt stand og messedeltakelse i Trondheim. Vi vil oppfordre så mange som mulig av Namdal Aquas deltakere til å sette av den dagen.

Trøndersk matfestival 2019

Namdalskysten har tidligere med suksess deltatt på Trøndersk Matfestival i Trondheim, som et samarbeidsprosjekt mellom forskjellige aktører, hvor både råvareprodusenter, lokalmatprodusenter og reiselivsaktører har samarbeidet om å sette matregionen Ytre Namdal på kartet. De senere årene har enkeltaktører deltatt, men i 2019 er målet å gjøre comeback som samlet trupp, bare i utvidet forstand i samarbeid med Namdalen forøvrig.

«Opplev en Smak av Namdalen – fra Kyst til Fjell».

Visit Namdalen har tatt på seg ansvaret med å samle Namdalen i en fellesgate på Trøndersk Matfestival 2019 – hvor de i et 5 års perspektiv har planer om å koordinere en samlet deltakelse under parolen «Opplev en Smak av Namdalen – fra Kyst til Fjell».

Informasjonsmøte i Namsos

I den forbindelse inviteres det til et informasjonsmøte den 4. mars kl 11:00, der Oi Trøndersk Mat og Drikke v/Brit Melting og Visit Namdalen ved Bente Snildal vil gi mer informasjon. Påmelding til møtet gjøres per e-post til bente@visitnamdalen.no innen 25. februar.

Namdalskystens merkevarer

Det er viktig å understreke Namdalskystens identitet ikke skal forsvinne, men at den enkeltes merkevare og konsept fortsatt skal ivaretas. Forskjellen er at man nå står sammen, side om side, ved å leie et felles telt/område på torget i Trondheim, der det skal være restaurant og arena for profilering av aktørene og regionen.

Samarbeid

Namdalskysten Næringsforening og Næring i Ytre Namdal IKS bistår Visit Namdalen i planleggingen, sammen med Liverten i Lierne. Sammen vil man se på den økonomiske modellen, som blir lagt fram på møtet den 4/3. Hvis du allerede nå vet at du skal delta, og er interessert i å være med i Namdalsgata, er det fint om du melder i fra snarest. Det vil være uforpliktende inntil prisene er klargjorte til infomøtet. Den forpliktede påmeldingsfristen til å være med på selve matfestivalen er 15.3.  

Ta kontakt for spørsmål

Dersom du er interessert eller har noen spørsmål, er det bare å ta kontakt med:

Trøndersk matfestival. Foto: Rørvik Fisk
Namdal Aqua


Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.