Kystbymessa for 20. gang!

Fredag ettermiddag går startskuddet for Kystbymessa, og som vanlig har messekoordinator Eivind Remman stor tro på arrangementet, hvor 81 utstillere gjør seg nå klare til å fylle Rørvik idrettshall med sine produkter og tjenester.– Dette kommer til å bli den beste messa noensinne, sier han, og drar på smilebåndet.

Selv har han ledet skuta i sju år, og skryter veldig av teamet som står på for å få messa til å bli en suksess.

– Vi er en fin gjeng, som jobber godt sammen. Vi har og et veldig godt samarbeid med næringslivet, sier han.

– De omfavner Kystbymessa, og det varmer meg som koordinator for arrangementet.

Mye og variert

Kystbymessa holder åpent fredag, lørdag og søndag, og arrangørene satser på å få så mye som 6.000 besøkende i løpet av helga.

– Kystbymessa betyr mye for aktørene i regionen, sier Kim Arnø i komiteen.

– Vi er veldig fornøyd med utviklinga til messa. En av de store, nye utstillerne av året er Tesla, sier han, og påpeker at messa er et stort møtested.

– Vi regner med at det kommer til å gå 500 liter kaffe disse tre dagene.

Messekoordinatoren forteller at antatt utstillere har økt litt siden fjoråret, og at det er mye variert å få se inne i hallen i helga. Det blir også noen utstillere på utsida.

– Det blir ei fin lapskausblanding som i årene før, sier Remman.

– Vi har mange av de samme ingrediensene, men det har også kommet til noen nye.

Han setter pris på at mange av de store aktørene i regionen deltar år etter år, og han påpeker at det eneste som mangler nå er utbygging av Idrettshallen.

– Det hadde ikke vært noe problem å fylt opp med dobbelt så mange, sier han.

Velvilje i næringa

Torsdag begynte de mange ulike utstillerne å ta plass i hallen, og flere av dem gjør seg klare fredag formiddag.

– Vi er godt i rute, og nå er det tut og kjør. Vi har dette i blodet etter å ha arrangert det i flere år, og vi har med oss vårt gode humør som alltid, sier Remman, som forteller at Kystbymessa alltid har levert overskudd.

Namdalskysten næringsforening står bak arrangementet, og styreleder Paul Ingvar Dekkerhus er ikke i tvil om at Kystbymessa har stor betydning for regionen.

– Vi har hatt en anstrengt økonomi i næringsforeninga i det siste, og vi har virkelig fått sett velviljen i næringa. De bidrar masse for å få til dette, og det er vi glade for, sier han, og nevner Elcom AS, NTS ASA, Otto Moe AS, SinkabergHansen AS, Paulsen Maskin As, Moen Marin Group AS og Telenor ASA som sponsorlaug fra næringslivet.

– Kystbymessa er den største messa vi har her, så den har stor betydning for mange.

Mange opplevelser

I tillegg til messa, arrangerer Rørvik idrettslag den tradisjonsrike Moen Marin Kystbycup. I fjor deltok i alt 73 lag og mer enn 600 spillere på fotballmoroa.

Lørdag er det også klart for herrelagets første seriekamp, så det er ingen tvil om at det kommer til å være folksomt rundt Rørvikhallen i helga.

– Her får du oppleve alt fra god mat, fine samtaler og bra avtaler, sier Remman.

– Kom for å møte folk, og ta en prat. Her samles det vanvittig mye folk i helga!

Klikk her for programmet