Håper grunnlaget for et langt forhold er lagt

Studenter og forskere blir gjennom Brohodekonferansen sendt ut til den blå næringa for å skape et bedre grunnlag for rekruttering. I dag besøkte de Ytre Namdal.Brohodekonferansen startet på mandag med seminar og gruppearbeid på nordgående Hurtigrute fra Trondheim. Studentene ble delt inn i grupper og arbeidet med spennende

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Studentene var svært fornøyd med å få besøke havbruksbedrifter i Ytre Namdal. Her hos Rørvik Fisk AS.

tema som ble pitchet i Rørvik på dag to. På andre dagen var det også lagt opp til speed-dating mellom studenter og næringsliv, idemyldring og besøk hos havbruksbedrifter i Ytre Namdal.

–  Gjennom gruppearbeidet fikk studentene jobbet med dagsaktuelle spørsmål, og oppgavene ble løst på en flott måte av ungdommen, sier daglig leder i NYN IKS, Rögnvaldur Gudmundsson.

– Ha troen på dere selv, vær nysgjerrige og spør, er oppfordringen fra daglig leder i SalmoNor, Vibecke Bondø. Hun legger samtidig vekt på viktigheten av at det tilføres nye impulser til næringa. SalmoNor var en av flere bedrifter som fikk presentere seg for studenter og forskere. Sammen med Rørvik Fisk AS, Sikkerhetssenteret, Vital AS, Nærøysund Aquaservice AS og SinkaBergHansen AS bidro de til rette innsatsen mot tre områder: God og bærekraftig arealforvaltning, flere hender og ikke minst mer kunnskap.

DSC00125
Vibecke Bondø, daglig leder i SalmoNor, var en av flere ytternamdalske bedrifter som fikk presentere seg for engasjerte studenter under Brohodekonferansen 2017.

Rögnvaldur Gudmundsson, er godt fornøyd med dagen og mener det oppsto tett kontakt mellom næringsliv og studenter.

– En slik konferanse er veldig viktig for regionen og hever kompetansen, både for næringslivet, utdanningsinstitusjonene og FoU-miljøet i Ytre Namdal. Jeg håper disse dagene har lagt et grunnlag for videre samarbeid, sier Gudmundsson.