Hanne ba næringslivet om råd, ble belønnet med drømmestart

Hanne Engstad (31) spurte lokalt næringsliv til råds, og ble regnskapsfører. Nå jubler både Hanne og regnskapsbedriften for perfekt «matchmaking».Etter å ha satt to barn til verden, var Hanne Engstad (31) i 2012 klar til å gjøre sitt endelige yrkesvalg. Med et sterkt ønske om å bo i regionen hvor hun selv og ungene har familie og nettverk, lot hun kunnskapsetterspørselen i det lokale næringslivet påvirke utdanningsvalget.

Fulgte næringslivets råd
– Jeg kikket på flere muligheter, økonomi og ledelse sto øverst på ønskelista. Samtidig var jeg klar på at jeg ville bo i Ytre Namdal, og det var viktig for meg å forsikre meg om at jeg tok ei utdanning som det lokale næringslivet hadde behov for. Derfor rådførte jeg meg med Tore Sørhaug i Sparebank 1 SMN, og han fortalte om stor etterspørsel etter regnskapsførere, forteller Hanne som opprinnelig kommer fra Foldereid, i dag bosatt på Kolvereid.

I juli 2016, etter fire år på desentralisert utdanning ved Høyskolen i Nord-Trøndelag på Steinkjer – og perioder som dagpendler(!) – sto hun med vitnemålet i handa, og en bachelor i regnskap.

Traineeordningen funker
Rådet som den lokale bankmannen ga fire år tidligere, holdt stikk. Allerede i vår lyste Jama Regnskapsservice AS på Garstad ut en ledig stilling som regnskapsfører, uten å lykkes med tilsetting. Namdalshagens utlysning av traineestillinger i august, vekket derfor nysgjerrigheten hos daglig leder Aksel Kirkeby-Garstad. Han tok kontakt.

– Traineeordningen gir bedriftene tilgang på fersk og høy kompetanse. Det viktigste for oss er å bidra til at næringslivet får innfridd sine rekrutteringsbehov. Blant de over 60 søkerne til trainee i Ytre Namdal, var det selvsagt flere søkere med økonomiutdanning, forteller Turid Hatling Finne, traineekoordinator for Namdalshagen AS.

Hun sendte over informasjon om aktuelle kandidater til regnskapskontoret på Garstad, blant annet CVen til Hanne. I september hadde hun sin første arbeidsdag.

– Vi er veldig fornøyd med å ha fått hjelp fra traineeordninga til å dekke rekrutteringsbehovet vårt. Hanne har allerede fagkompetansen på plass. Samtidig er hun nyutdannet og tilfører oss fersk kompetanse, sier Aksel Kirkeby-Garstad i Jama.

Belønnet med drømmestart
Trainee Hanne er ikke mindre fornøyd:
– Dette er drømmesituasjonen! Jeg får brukt ulike sider av faget, og veiledninga jeg får er perfekt for meg som nyutdannet. Gjennom traineeordningen får jeg tilbud om faglige kurs og blir del av et nettverk som gir meg viktige kontakter og relasjoner til bedrifter i regionen, sier Hanne.

For å få statlig autorisasjon som regnskapsfører, må Hanne kunne vise til to års praksis. Det får hun gjennom traineeperioden.

– I 2018 vil jeg dermed ha alle papirer på plass for å kunne starte for meg selv. Men – jeg trives så godt sammen med gjengen på Garstad, at jeg håper å få fortsette her i flere år fremover, ler Hanne.

Kontaktinformasjon Trainee Namdal
Daglig leder Olav Weglo
Telefon: 995 10 015
Mail: olav.weglo@namdalshagen.no

Traineekoordinator Turid H Finne
Telefon: 99045026
Mail: thf@pkom.no