To ytternamdalinger kan bli årets næringsaktør

Ytre Namdal er godt representert før årets priser skal deles ut under næringskonferansen Connecting Namdalen i Namsos førstkommende torsdag.To av de fem nominerte til prisen «Årets næringsaktør» i Namdalen kommer fra Ytre Namdal:

Moen Marin
Moen Marin Group (MMG) sin skipsbyggertradisjon går helt tilbake til 1923. De siste årene har konsernet utviklet nye konsepter for kystnæringene basert på kunde- og brukerstyrt innovasjon. MMG går også nye veier innen rekruttering: De tilbyr lokale ungdommer feriejobb og har utviklet utdanningstilbud i samarbeid med flyktningetjenesten. Dette har gjort MMG mer synlig i og utenfor egen region og sikrer på lang veg framtidig, lokal arbeidskraft. Moen Marin Group er i dag en tydelig utviklingsaktør og en godt synlig ambassadør for Ytre Namdal.

Bjørn Ola Holm
Til tross for omorganisering og effektivisering i konsernet, består Telenors faktura- og kredittvirksomhet i Rørvik. Avdelingsleder Bjørn Ola Holm har hatt en sentral rolle i å utvikle det som er blitt et av verdens mest kostnadseffektive faktura- og kredittfunksjoner innen telecom – og blant Telenors største lokasjoner i Norge utenfor Fornebu. I kjølevannet av Telenors virksomhet i Rørvik, har Holm dessuten bidratt til etablering av mange arbeidsplasser utenfor Telenor. Han står aldri fremst, men er en vesentlig lagspiller og en viktig tilrettelegger i det lokale næringslivet.

De øvrige nominerte i kategorien er Bjørøya, Overhallagruppen og Siktedukfabrikken på Spillum.

Flere fra Ytre Namdal
I tillegg er flere ytternamdalske aktører nominert til Serviceprisen:

Libris Rørvik ved Line Bakke Fjær: «Fantastisk service og alltid like blid»

Coop Marked Naustbukta: «Selve hjertet i bygda! Utvider åpningstider når noe skjer, som feks under Sildvikafestivalen, har kafé på lørdager og fast utstilling med kunst fra bygdas barnehage».

Du kan stemme fram din favoritt til serviceprisen her.