Investerer 12 millioner kroner i plast-gjenvinning

Containerservice AS legger 12 millioner kroner på bordet for å realisere ny produksjonshall og granuleringslinje for plast.Det er Namdalsavisa som skriver om satsingen, som også vil gi arbeid til to nye personer neste år.

– Vi har lenge vært de eneste i landet med mobil kvern. Nå vil vi gjøre hele prosessen selv i stedet for å sende sekkene til utlandet og kjøpe det ferdige produktet tilbake til Norge igjen, sier Tom Richard Hamland, daglig leder i Containerservice AS til Namdalsavisa.

I forkant av utviklingen

Byggingen av den 450 kvadratmeter store betonghallen er allerede i gang. Med planlagt ferdigstillelse 15 desember er miljø-selskapet klar til å møte markedet.

– Vi vet at det er stor interesse for produktet, og det er et stort marked for det i Norge, Europa og resten av verden, sier Hamland. Han forteller at han har reist mye rundt for å se på ulike maskiner før avgjørelsen ble tatt, sier Hamland.

Containerservice og datterselskapet Norwegian Plastic Recycling har jobbet med planene de siste fem årene. I samme periode har NYN bistått selskapene med støtte til å utvikle tjenesten.

– Vi har et forsprang på grunn av at vi har jobbet mye med dette de siste årene, sier Hamland.

Miljøvennlig og rigget for vekst

Fra søppel til ressurs: Store mengder plast fra havbruksnæringa legger grunnlaget for verdiskapingen på Matmortua.
Fra søppel til ressurs: Store mengder plast fra havbruksnæringa legger grunnlaget for verdiskapingen på Matmortua.

Anlegget på Matmortua skal blant annet betjene havbruksnæringa, som hvert år genererer store mengder plastavfall i form av ringer, rør og tauverk. Granuleringsmaskina «tygger i seg» materiale som vanlig materiale ikke greier å bryte ned. Dermed unngår man miljøskadelig brenning av avfallet. Råvarene som granuleringsmaskina produserer kan i stedet brukes i produksjon av nye plast-produkter.

– Dette er veldig miljøvennlig gjenvinning. Maskinen er større enn det vi trenger, for her er det muligheter for å vokse, sier Hamland.