– Stol på dine drømmer!

Thomas Valø fulgte drømmen og flyttet heim til Ytre Namdal. Onsdag 13. oktober inspirerte han namdalske ungdommer som studerer eller jobber i Trondheim med sin historie.Heimkjær ønsker å vise hvilke arbeidsmuligheter som finner, både i det kommunale og private næringslivet i Namdalen. Og muligheter fins, hele 21 bedrifter samt region Namdal var tilstede og presenterte jobbmuligheter for de drøyt 80 påmeldte.

Flere ungdommer fra Ytre Namdal tok turen til Nova kurs- og konferansesenter for å ta en prat med både ordførere og næringsliv, deriblant Thomas Granli fra Kolvereid. – Jeg synes det er fint å være her for å møte utflyttende sambygninger, og for å oppdatere meg på hva som skjer hjemme. Ytre Namdal kommer jo alltid til å være «hjemme».

Virkemiddelapparatet er viktig
I tillegg til mingling og gode samtaler mellom ungdommene og næringslivet, fortalte flere bedrifter om mulighetsrommet i Namdalen. Blant annet holdt Thomas Valø innlegg om sin satsning på Buøy Gård.

-Våg å stol på dine drømmer. Og benytt deg av virkemiddelapparatet rundt deg. Jeg hadde ikke kunne gjennomføre satsinga på Buøy gård hadde det ikke vært for god hjelp og rådgiving fra blant annet Innovasjon Norge og Namdalshagen.

Georg Volden, Peder Eiden og Thomas Granli i samtale med ordførerne Amund Hellesø og Steinar Aspli
Georg Volden, Peder Eiden og Thomas Granli i samtale med ordførerne Amund Hellesø og Steinar Aspli

Alle tre ordførerne fra Ytre Namdal var tilstede for å treffe ungdommene og fortelle om mulighetene i regionen. – Flott arrangement der vi bidrar til å skape bevissthet hos våre ungdommer om hva vi har å tilby og viser at vi ønsker dem tilbake til Ytre Namdal etter endt utdanning, uttaler ordfører Steinar Aspli.