Årets trønderske sjømatprodusent fikk SOPIN-prisen

Passende nok delte fylkesråd Terje Sørvik ut årets SOPIN-pris under Havets festaften på SOPIN – matfestival på Namdalskysten til årets trønderske sjømatprodusent, Gjert Emilsen.– Ser vi bakover, er det en 10 000-årig historie om naturressurser som i dag gir oss et vesentlig konkurransefortrinn. I årene som kommer, er dette fortellinga om pågangsmot, innovasjon, kreativitet, optimisme – og utfordringer. Historien og framtida møtes her og nå. Og dette er en historie vi skal fortelle høyere og høyere, for å sikre oppslutning om de riktige prioriteringene i årene som kommer, sa fylkesråd Terje Sørvik, før han leste juryens begrunnelse for årets SOPIN-pris.

– Vinneren av SOPIN-prisen 2016 er et strålende eksempel på hvordan lokale mattradisjoner kan utvikles til et prisvinnende produkt med bred kommersiell appell. Med basis i nedarvet kunnskap, utvikler og selger prisvinneren foredlede fiskeprodukter av enestående kvalitet. Med tydelig og konsistent profilering av produktenes lokale og historiske forankring, bidrar prisvinneren også til lokal identitetsbygging og en uvurderlig markedsføring av Namdalskysten som matregion, sa Sørvik før han avslørte at prisen gikk til Gjert Emilsen.

Suksess med goumet (Namdalsavisa)

SOPIN-prisen deles ut til en produsent/formidler som har utmerket seg for Matregionen Ytre Namdal. På denne måten ønsker Matregionen å verdsette gode ambassadører og løfte fram og gjøre stas på de gode råvarer og produktene som produseres i regionen.

Gjerts gourmet høster både markedsandeler og anerkjennelse langt utenfor distriktets grenser. I sommer tok bedriften med seg prisen for årets sjømatprodukt hjem fra Trøndersk Matfestival i Trondheim.

– Nå er det vår tur til å gi matambassadøren velfortjent oppmerksomhet, sier Turid Hatling Finne fra matfestival-komiteen.

Nord-Trøndelag fylkeskommune har støttet SOPIN-prisen.