Røykalaksen til Gjert er årets sjømatprodukt fra Trøndelag

En jury bestående av velrennomerte kokker og matkjennere kåret røykalaksen fra Gjert’s Gourmet til Årets sjømatprodukt i Trøndelag.Kjendiskokk Renee Fagerhøi, som i vår vant TV2-konkurransen Top Chef, er en av kokkene som har prøvesmakt seg gjennom en rekke sjømatprodukter fra trønderske leverandører. Produktet som falt feinschmeckernes ganer aller best i smak, er røykalaksen fra Gjert’s Gourmet. Produktet er laget i Ytre Namdal og produsert av råvarer fra Matregionen.

1608_PerSandberg_SteinarAspli_TrønderskMatferstival
FIskeriminister Per Sandberg (Frp) deler sjømatsnacks med nærøyordfører Steinar Aspli (Sp) under Trøndersk Matfestival i Trondheim. Til høsten vil Sandberg besøke Ytre Namdal for å høre hvilke utfordringer fiskeri- og havbruksnæringen har. Foto: Jahn Tharaldsen

Renee Fagerhøi, gift med Matregionens egen kokkekjendis og vinner av Global Chef Challenge – Thomas Borgan – overrakte i dag Trøndersk Matfestivals diplom for Årets sjømatprodukt til en fornøyd og beveget Gjert Emilsen.

Sandberg vil besøke Matregionen

Namdalskysten store stand på Trondheim Torg ble i dag også besøkt av fiskeriminister Per Sandberg. Han fikk smake både frityrstekt svømmeblære fra torsk og klippfiskboller fra Matregionen.

Fiskeriministeren varslet samtidig at han ønsker å besøke Ytre Namdal i november, for å diskutere og få innspill på aktuelle problemstillinger i fiskeri- og havbruksnæringen.