Rögnvaldur Gudmundsson blir ny daglig leder i NYN IKS

Rögnvaldur Gudmundsson er ansatt som ny daglig leder for det regionale utviklingsselskapet Nyskaping og utvikling Ytre Namdal IKS (NYN).Rögnvaldur Gudmundsson.
Rögnvaldur Gudmundsson.

Ansettelsen ble formelt gjort i NYN-styret i dag. Rögnvaldur Gudmundsson, som opprinnelig kommer fra Island, har studert til fiskerikandidat, er diplomøkonom og innehar en MBA fra universitetet på Island. Gudmundsson har erfaring fra ulike virksomheter og bransjer, og har ledererfaring både fra fiskeri- og banknæring.

– Hans utdanning og allsidige yrkeserfaring vil bli en styrke for NYN, som skal drive med næringsutvikling i skjæringspunktet mellom bedrifter, kunnskapsmiljøer, finans- og virkemiddelapparat og annen offentlig virksomhet, sier Tor Henning Jørgensen, styreleder i NYN.

Fornøyd NYN-styreleder

Gudmundsson flyttet i 2014 til Brønnøysund, hvor han blant annet har vært daglig leder i Torgar Næringshage. Før det har han bodd og jobbet på ulike steder på Island og i USA. Gudmundsson har takket ja til jobbtilbudet, og vil ha sin første arbeidsdag i NYN mandag 5. september i år.

– Jeg er svært godt fornøyd med at Rögnvaldur Gudmundsson har takket ja til jobben. Han bringer med seg en fyldig CV og viktig kompetanse til Ytre Namdal, sier Jørgensen.

Gleder seg til å starte

Gudmundsson ser i utgangspunktet for seg å pendle fra Brønnøysund til Ytre Namdal. Hans kone er i dag prost på Sør-Helgeland.

– Ytre Namdal er en spennende næringsregion med store muligheter, og det blir interessant å jobbe med tre samarbeidende kommuner om den videre utviklingen for regionen. Jeg er takknemlig over å bli tillit fra styret og gleder meg til å ta fatt på jobben, sier Gudmundsson.

I alt 11 søknader kom inn da stillingen som daglig leder i NYN ble lyst ut, etter at Ragnar Sæternes takk for seg og gikk over til stilling som FoU-koordinator i SinkabergHansen AS. Tre av kandidatene har vært inne til intervju.