Tre med tro på fiskeryrket

– Fiskeryrket er absolutt et yrke det er verdt å satse på, slår Mattias Sørensen (19), Rune Moe (16) og Christoffer Røed (19) fast i dagens NA.Skipper Jostein Sørensen på Nærøy-båten MK Noreng kan skryte av et ungt mannskap. Med på skreifisket i Vesterålen har han en 16-åring og to 19-åringer. Alle tre med sterk tro på ei framtid som fiskere.

– Fiskeryrket er absolutt et yrke det er verdt å satse på. Vi har aldri vært i tvil om det dette er noe vi kunne tenke oss til å livnære oss av, sier tenåringene til Namdalsavisa (krever innlogging).

Rune Moe (16), Mattias Sørensen (19) og Christoffer Røed (19) får gode attester fra skipper Sørensen.

– Her har vi tre gode fiskeremner som vil klare seg godt i næringa. Jeg mener at det er viktig å slippe de unge til, slik at de kan lære yrket og se om det passer for dem. Det er slik vi i sikrer rekruttering til næringen, sier Sørensen til avisa.

De to eldste guttene er med som fast mannskap. Yngstemann Rune Moe er elev ved den videregående skolen på linjen for naturbruk.

– Kystfiskerne sentrale i vår tradisjonsrike sjømatproduksjon og bidrar til viktig sysselsetting og verdiskaping også på land. Rekrutteringen til fiskeriene er svært viktig for matregionen Ytre Namdal, sier daglig leder Ragnar Sæternes i Nyskaping og utvikling Ytre Namdal IKS (NYN).

Hittil har MK Noreng fisket 80 tonn skrei til en verdi av 1,6 millioner kroner. Den siste uka landet båte 39 tonn torsk. Mannskapet har dermed fått kjenne på det aller mest hektiske kystfiskerlivet.