Makan til fiskebåt har du aldri sett

Marin Design AS har utviklet en kraftfull og kompakt kombitråler på under 20 meter. Klassifisert for Havfiske II og stor aksjonsradius vil det innovative fartøyet i 2017 kunne overleveres med dobbel reketrål og fabrikk for både hvitfisk og reker.Marin Design på Kolvereid er ansvarlig for utvikling, tegning og praktisk oppfølging av det nær 20 meter lange kombinasjonsfartøyet. Fra venstre Ole Holm, Magne Barø, Aleksander Laskovs, Per-Ole Holm og Ole Arnt Angelsen. Foran Audun Hopen (til venstre) og Abdulkader Bish. Foto: Eystein Fiskum Hansvik
Marin Design på Kolvereid er ansvarlig for utvikling, tegning og praktisk oppfølging av det nær 20 meter lange kombinasjonsfartøyet. Fra venstre Ole Holm, Magne Barø, Aleksander Laskovs, Per-Ole Holm og Ole Arnt Angelsen. Foran Audun Hopen (til venstre) og Abdulkader Bish. Foto: Eystein Fiskum Hansvik

Snurrevad og reketråling fra nær kyst til åpent storhav opp mot Svalbard. Det er kombinasjonsfisket som rederiet Sara Karin AS i Nord-Lenangen sikter mot. Våren 2017 får de akkurat den båten de trenger, utviklet av Marin Design AS.

– Ut fra størrelsen må dette karakteriseres som et meget avansert og godt utstyrt fartøy. Det sier daglig leder Ole Andreas Holm ved Marin Design AS.

Det erfarne fagmiljøet står for opptegning og konstruksjonsgrunnlag, samt kvalitetssikring av byggearbeidene som skal foregå i Polen.

Tradisjon og kvalitet

Fartøyet med total lengde på 19,80 meter får en bredde på 9,00 m. Altså et lengde/bredde-forhold på nær 2:1. Med et dekk under – og to over – hoveddekket, åpnes nye muligheter med tanke på både utrustning og bekvemmeligheter for en besetning på inntil sju personer.

– Vi har store forventninger til vårt kommende nybygg tegnet og utviklet i samarbeid med trønderne i Marin Design, sier far og sønn Oddgeir og Erik Andre Krag i familierederiet i Nord-Lenangen. Foto: Privat
– Vi har store forventninger til vårt kommende nybygg tegnet og utviklet i samarbeid med trønderne i Marin Design, sier far og sønn Oddgeir og Erik Andre Krag i familierederiet i Nord-Lenangen. Foto: Privat

Rederne Oddgeir Krag og Erik Andre Krag i Nord-Lenangen har store forventninger til nybygget. De har allerede samarbeidet med utviklerne på Kolvereid i om lag ett år.

– Marin Design står for tradisjon og kvalitet, samtidig som de finner løsninger ut fra ønsker som vi kommer opp med. Dette blir en litt spesiell båt, ettersom den skal operere i et så vidt fartsområde, sier Krag.