To av tre nominerte til innovasjonspris fra Ytre Namdal

I slutten av oktober deles Nyskapingsprisen ut under Næringskonferansen i Namsos. To av de tre nominerte kommer fra Ytre Namdal.Nyskapingsprisen deles ut under den årvisse Næringskonferansen, som i år går av stabelen 29. oktober på Rock City i Namsos. Til årets prisutdeling er to av de tre nominerte fra Ytre Namdal, skriver Namdalsavisa:

  • Mekon AS: Selskapet ble etablert av Rørvik-mannen Ivar Sandneseng i 2012. Fra lokalene på Stein i Nærøy utvikler og leverer selskapet avanserte industriroboter til havbruksnæringa. Mekon AS har i dag fire ansatte, og selskapet har en ambisjon om å nå ti ansatte innen utgangen av neste år. Tidligere i år mottok Sandneseng Señor Lyng-prisen, fylkets mest prestisjetunge innovasjonspris.
  • Moen Kraftbetong: Selskapet leverer betong og betongprodukter til kunder over hele landet. Selskapet, som eies av Nærøysund Holding og Moen Marin Group, sjøsatte i sommer verdens største fôrflåte, og satte med det en ny standard for havbruksnæringa. Den enorme fôrflåten har en kapasitet på nær 1100 tonn fôr, fordelt på 12 siloer. Videre kan konstruksjonen skilte med veterinærrom, verksted, kontorer, møterom og en egen bo-avdeling med fem lugarer og alle tenkelige fasiliteter.

20150930_125522

I tillegg er friluftsteateret Pe-torsa i Lierne nominert til den høythengende prisen.

– De to nominerte bedriftene et godt bilde på utviklingskraften som finnes i Ytre Namdal. Særlig den lokale blå sektoren er arena for en betydelig innovasjon av nye tjenester og ny teknologi. Slik bidrar aktørene til vekst og utvikling, samtidig som de bidrar til å løse viktige utfordringer for næringa, sier Marit Dille, daglig leder i NYN.

Næringskonferansen arrangeres av Namsos Næringsforening. I tillegg til Nyskapingsprisen deles det ut priser til årets næringskvinne, årets vekstbedrift og årets næringslivsaktør.