Trollfjell i egen opplevelsespakke

Kremen av regionens høydepunkter innen geologi og kulturhistorie – i et landskap som kan ta pusten fra deg! Slik presenteres den første pakkereisen i Trollfjell Geopark.Norges geologiske nasjonalmonument, Leka, har i fellesskap med de unike destinasjonene Torghatten og Vegaøyan verdensarvområde på Sør-Helgeland, etablert Trollfjell Geopark. Målet er å sikre Leka plass på UNESCOs liste over verdensarvområder, for å kunne utnytte Lekas unike geologi og historie som en framtidig turistmagnet.

Trollfjell Geopark og samarbeidet med sørhelgelendingene er nå i ferd med å gjøre Norges geologiske nasjonalmonument til et mer spennende og tydeligere reisemål. Trollfjell Geopark har nå satt sammen pakketuren «En geologisk opplevelsesreise».

Første tur arrangeres i slutten av august, og involverer en rekke lokale reiselivsaktører på Leka. «Bli med på den første reisen hvor du får oppleve kremen av regionens høydepunkter innen geologi og kulturhistorie, i et landskap som kan ta pusten fra deg», heter det i invitasjonen – som markedsføres gjennom Nord-Norges største kursarrangør, Nordnorsk pensjonistskole, og Visit Helgeland.

Pakketuren går fra mandag til lørdag, og er en rundtur gjennom spennende landskaper både i Vevelstad, Vega, Brønnøy, Sømna, Bindal og Leka. På Leka står både det nasjonalt utvalgte kulturlandskapet på Skei, Herlaugshaugen, steinhytta, Steinstind, hulemaleriene i Solsemhola og Leka steinsenter på programmet. Lunsj og middag på Lekamøya Spiseri inngår, før kursen settes nordover.

NYN har støttet etableringen av Trollfjell Geopark, og har også plass i geoparkens styre.

– Ytre Namdals sterkeste konkurransefortrinn er de arealene vi rår over. Det riktigste vi kan gjøre, er å utnytte de naturgitte fortrinnene vi har på mest mulig bærekraftig og lønnsom måte, sier daglig leder Marit Dille i NYN.