Nasjonal velferdskonferanse åpner for IT-innovasjoner i YN

Hvordan kan ny teknologi bidra til økt inkludering og bedre velferd? Topplederne i Telenor og Brønnøysundregistrene kommer sammen med 130 andre til Ytre Namdal for å finne svar den 18. juni.Både Telenor og Brønnøysundregistrene kan allerede vise til nasjonale og internasjonale meritter innen kommunikasjonsteknologi og informasjons- og brukerforvaltning. Sammen vil de nå skape en midtnorsk arena for utvikling av ny velferdsteknologi. Det gjør de fra Ytre Namdal.

En av Norges største industriledere kommer

Gigantene inviterer til Velferdskonferansen på Norveg, Rørvik, 18. juni. Vikna næringsforening, Norsk eLæring og Nyskaping og utvikling Ytre Namdal (NYN) er medarrangører.

jon-fredrik-baksaas-large-new
Jon Fredrik Baksaas er konsernsjef i Telenor. Foto: Telenor Group

Blant foredragsholderne er avtroppende konsernsjef i Telenor, Jon Fredrik Baksaas. Under hans ledelse har Telenor vokst til et av verdens største telekomselskaper, med nærmere 200 millioner kunder og over 30 000 ansatte i Norge, Europa og Asia.

– Baksaas skal snakke om hva Norge kan lære av spennende innovasjoner fra utlandet. Vi snakker om en av landets aller største industriledere, og det at han kommer til Rørvik er en stor begivenhet, sier Bjørn Ola Holm, faktura- og kredittsjef i Telenor og TIFT-nestor i Ytre Namdal.

I tillegg til Baksaas skal blant andre professor Victor D. Norman, SINTEF-direktør Ernst Kristiansen, fylkesråd Terje Sørvik og direktør Lars Peder Brekk i Brønnøysundregistrene holde foredrag.

– Baksaas tar med seg internasjonale perspektiver som er interessante for offentlig forvaltning. Nyskaping og innovasjon må til for å møte de digitale utfordringene, både i privat og offentlig virksomhet. For meg er det logisk å se på et utviklingssamarbeid med Telenor. Digitaliseringen og forenklingen av samfunnet vil i fremtiden handle om økt samarbeid mellom offentlige og private aktører. Her ligger det også kommersielle muligheter, understreker Brekk.

Mulig vekstarena

Rundt 130 deltagere er invitert til Velferdskonferansen. Deltakerne representerer et bredt spekter av kommuner, brukerorganisasjoner, offentlig forvaltning, forsknings- og utdanningsinstitusjoner.

– TIFT (teknologiintensiv forretningsmessig tjenesteyting) er et av satsingsområdene i NYNs omstillingsarbeid. Bransjen sysselsetter allerede 350 personer i Ytre Namdal, og Velferdskonferansen vil danne grunnlaget for en ny vekstarena for bransjen, sier NYN-leder Marit Dille.

Disse kommer:

Bjørn Ola Holm BCC Manager Telenor Rørvik og TIFT-nestor i Ytre Namdal
Jon Fredrik Baksaas CEO Telenor Group
Lars Peder Brekk Direktør i Brønnøysundregistrene
Ernst Kristiansen Konserndirektør i SINTEF
Victor D. Norman Professor og styreleder i Arbeidsgiverforeningen for vekst- og attføringsbedrifter
Terje Sørvik Fylkesråd i Nord-Trøndelag
Marius Mikalsen Seniorforsker i SINTEF IKT
Jan Georg Larsen Styreleder i Telenor Objects
Lasse Pedersen Halogen

 

FAKTA: VELFERDSTEKNOLOGI

Velferdsteknologi er et samlebegrep for teknologiske løsninger som styrker den enkeltes mulighet til å klare seg selv i hverdagen og mestre egen livssituasjon. Velferdsteknologi gir økt trygghet for brukerne og deres pårørende, og er samtidig et bidrag i møtet med samfunnets omsorgsbehov.

Kilde: SINTEF, KS