Klare til å forsvare Norges ære

Tre kokker skal forsvare Norges ære under internasjonale konkurranser i juni. To av dem kommer fra Matregionen.Når Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) skulle velge landets beste kandidater til kokkekonkurransene under Nordisk kongress NKF i Aalborg 3.-6. juni i år, ble det stående igjen med tre. To av dem kommer fra Matregionen Ytre Namdal:

Thomas Borgan har blant annet vunnet prisene Årets sjømatkokk, NM i kokkekunst og Nordisk kokkemester, og jobber i dag for Kontrast catering i Trondheim. NKL har tro på at Borgan i juni kan bli Norges tittelforsvarer i konkurransen Global Chef. Da må han først vinne semifinalen i Aalborg:

I Danmark skal han svare på en oppgave som inneholder kveite, laks og kamskjell til forrett. Hovedretten skal bestå av kalvefilet, bog og brissel, mens det skal serveres sjokolade og te til dessert.

– Jeg har trent til konkurransen siden jul. Teamet er satt, opplegget klart. Men oppskriftene er fortatt på idéstadiet, forteller Bogan til kjøkkensjefenes eget tidsskrift, Kjøkkensjefen.

Håkon Solbakk har tross sin unge alder allerede opparbeidet seg solid konkurranseerfaring, blant annet fra juniorlandslaget. Han brukte ifølge Kjøkkensjefen ikke lang tid på å bestemme seg, da NKL utfordret han til å stille for Norge i ungdomskonkurransen Hans Bueskhins. Også dette er en kvalifiseringskonkurranse, hvor vinneren blir Nord-Europas representant i den globale finalen i Wacs som arrangeres i Aten neste år.

I semifinalen skal Solbakk tilberede en 3-retters meny til fire personer.

– Jeg får 3 timer på meg før første rett skal serveres. Jeg gleder meg, sier han til Kjøkkensjefen.

Les artikkelen artikkelen Våre beste med nye utfordringer Kjøkkensjefen1501.