Ivar får Señor Lyng-prisen

Robotutvikler og gründer Ivar Sandneseng (28) blir i dag tildelt fylkets viktigste utviklerpris, Señor Lyng-prisen.Ivar Sandneseng i Mekon AS har utviklet blant annet bløggeroboten Flex Stikker.
Ivar Sandneseng i Mekon AS har utviklet blant annet bløggeroboten Flex Stikker. Foto: Torkil Marsdal Hanssen

– Det er en stor anerkjennelse. Vi setter pris på at omverdenen legger merke til det vi holder på med, sier gründeren bak Mekon AS til Trønder-Avisa. Fra sine lokaler på Stein i Nærøy utvikler Sandneseng industriroboter for havbruksnæringen.

Til tross for travle tider med å installere et komplett anlegg med palleteringsroboter på Flerengstranda, tar han i dag turen til Steinkjer for å ta imot Señor Lyng-prisen, den nordtrønderske utviklerprisen som deles ut i rådhussalen under fylkestingssamlingen.

Du kan følge prisutdelingen direkte kl. 15.50 i dag, på www.ntfk.no.

Skal bli 10 ansatte – Señor Lyng-prisen er en viktig pris som betyr mye. Det er mye slit å være gründer og en slik oppmerksomhet gir en ekstra boost i det videre arbeidet, sier Sandneseng.

Ivar Sandneseng er opprinnelig fra Rørvik og startet firmaet Mekon AS i 2012. I dag er de fire ansatte, men innen utgangen av neste år er målet at selskapet skal ha nådd 10 ansatte. Mekons nye robotløsninger til havbruks- og fiskerinæringen vekker oppmerksomhet og nysgjerrighet.

– Vi har mange oppdrag og forespørsler og arbeider med å utvikle nye løsninger, sier Sandneseng til T-A.

Juryen bak Señor Lyng-prisen har vektlagt at Sandneseng har flyttet hjem og startet en teknologibedrift. «Med seg i bagasjen hadde gründeren automasjonskompetanse, anerkjente leverandører som RobotNorge AS, serviceerfaring og nettverk – og idéer til hvordan framtidens utstyr for fiskeri- og havbruksnæringen kan utvikles», sier juryen videre.