Vil være med på båtturen

Nordland FK gir 200 000 kroner til etableringen av en hurtigbåtrute mellom YN og Helgeland.Det bekrefter Arve Knutsen, fylkesråd for næring, i en pressemelding.

– Dette er et spennende og framtidsrettet prosjekt. En opplevelsesbasert båtrute mellom Rørvik, Leka og Brønnøysund vil knytte våre to regioner sammen på en interessant måte og vil kunne utvikles til å bli økonomisk et lønnsomt tilbud i markedet, sier Knutsen.

Liv laga
NYN-prosjektet «Utvikling av en opplevelsesbasert båtrute mellom Rørvik, Leka og Brønnøysund» har som mål å tilby et konkurransedyktig båttilbud mellom Rørvik og Brønnøsund i turistsesongen. Ved å knytte Sør-Helgeland og Ytre Namdal tettere sammen på sjøsida skal det bli enklere og mer attraktivt for blant annet sykkelturister å oppleve alt som regionen har å by på.

Gjennom forstudiet har NYN allerede analysert regionens reiselivsprodukter og markedsgrunnlag, samt intervjuet sentrale reiselivsaktører. Konklusjonen er at prosjektet er liv laga.

Greseløst samarbeid
Ideen til en båtrute på tvers av fylkesgrensa ble i sin tid unnfanget på Leka.

– En båtrute vil bidra til å utvikle Leka som reisemål. I et regionalt perspektiv er det viktig at man får på plass løsninger som knytter sammen tilbudene på begge sider av grensen. Leka samarbeider allerede med Sør-Helgeland om etableringen av Trollfjell Geopark. At Nordland fylkeskommune bidrar med økonomisk støtte er i så måte en seier for samarbeidet over fylkesgrensa, sier ordfører i Leka Per Helge Johansen.

Leka-ordfører Per Helge Johansen (til venstre) får støtte fra reiselivseksperter i at det er mulig å få til en turistbåtrute mellom Ytre Namdal og Sør-Helgeland.
Leka-ordfører Per Helge Johansen (til venstre) har fått med seg støttespillere på begge sider av fylkesgrensa.

Nord-Trøndelag fylkeskommune har tidligere bevilget 200 000 kroner til samme prosjekt. Prosjektkostnaden er på til sammen 980 000 kroner. Nå skal aktørene jobbe videre med å fylle prosjektet med opplevelser tilrettelagt for sykkelturister, kajakkpadlere, backpackere, hurtigruteturister og alle andre som er på jakt etter å oppleve kystkutlur og -natur på nært hold. Målet er at en testrute skal være på plass sommeren 2015.