E du heimkjær?

Går du rundt og vansmekter langt hjemmefra? Det er det virkelig ingen grunn til, altså.Ytre Namdal og Namdalen for øvrig kan nemlig by på et oppegående og innovativt næringsliv og flust av jobbmuligheter for de som griper mulighetene. Legg til storslått natur og fantastiske muligheter til å både bo og leve, så skjønner en hvorfor mange setter snuten hjemover etter endt utdanning.

Nå skal tidenes første «Heimkjær»-treff lokke enda flere utflytta namdalinger hjem. Fredag 31. oktober samles ordførere fra 13 namdalskommuner, samt representanter fra en rekke spennende bedrifter i Namdalen, på Clarion Brattøra i Trondheim.

– Ytre Namdal er en region i vekst med mange spennende og innovative bedrifter. For mange er det utfordrende å rekruttere kompetente medarbeidere, og da er det avgjørende at både kommunene og næringslivet viser fram hva vi har å by på, sier NYN-leder Marit Dille. Hun trekker fram havbruksnæringa, reiselivet, bedriftene innen tjenesteytende forretningsmessig tjenesteyting (TIFT) og kommunal tjenesteyting som bransjer der behovet for flere kloke hoder er stort.
Tidenes første «Heimkjær»-treff er en videreføring av «Hoga Heim», som de siste åtte årene har samlet bedrifter, kommuneledelse og utflytta ungdom fra kommunene Grong, Høylandet og Overhalla til nettverksbygging i Trondheim. Nå er samtlige kommuner i Namdalen med på laget som skal vise fram mulighetene i regionen.

– Med et større nedslagsfelt blir det lettere å vise fram mangfoldet i regionen. Med flere ungdommer til stede blir det dessuten enklere for bedrifter i Ytre Namdal å finne «drømmekandidaten», understreker Dille.

Foruten nettverksbygging står også mat og underholdning på agendaen.

Mer informasjon og påmelding finner du her.