Årets næringsaktør fra Ytre Namdal

Årets namdalske næringslivsaktør er Harry Bøe fra Kolvereid. Med dristighet, teft, magefølelse og praktisk erfaring, har Bøe gjennom de siste tiårene vært en markant næringsutvikler.Harry Bøe bygget opp brønnbåtselskapet Norsk Fisketransport. Foto: Torkil Marsdal Hanssen
Harry Bøe bygget opp brønnbåtselskapet Norsk Fisketransport. Foto: Torkil Marsdal Hanssen

I alt ble fem priser delt ut under næringskonferansen Næring i Namdalen i Namsos i dag. To av prisene gikk til markante og dyktige næringsutviklere i Ytre Namdal. Sunniva Nicolaisen ble hedret som årets næringslivskvinne i Namdalen, mens Harry Bøe mottok den aller gjeveste hedersbetegnelsen: Årets næringslivsaktør i Namdalen.

– Han har sett muligheter der de fleste andre ville sett begrensninger. Han startet med to tomme hender, men med dristighet, teft og magefølelse og mye praktisk erfaring har han oppnådd stor suksess, sier daglig leder i Namsos Næringsforening, Eva Flått, som delte ut prisen på vegne av juryen.

Den 49 år gamle fembarnsfaren fra Nærøy er kanskje aller mest kjent for å ha bygget opp Norsk Fisketransport, i dag en av verdens største brønnbåtoperatører. Selskapet har i dag 100 ansatte.

Prisvinneren deltok selv ikke på konferansen. Administrerende direktør i Norsk Fisketransport Holding AS, Espen Ledang, mottok prisen på vegne av Bøe.

– Jeg spurte Harry om hva jeg skulle si her på scenen. Da ble det veldig stille. Jeg skal hilse og si at det var overraskende og uventet, men at han setter stor pris på dette, sa Ledang ifølge Namdalsavisa.