NYNs styreleder ny Dønna-rådmann

Styreleder i NYN IKS, Tor Henning Jørgensen (52), blir ny rådmann i Dønna kommune.NYNs styreleder er i dag ansatt som næringssjef i Dønna kommune. Tidligere har han ledet det interkommunale omstillingsselskapet HALD, som omfattet kommunene Herøy, Alstahaug, Leirfjord og Dønna på Helgeland. Onsdag denne uka gikk et enstemmig Dønna kommunestyre inn for å tilby Jørgensen stillingen som rådmann, melder Helgeland Arbeiderblad.

I alt sju søkere meldte seg da stillingen ble utlyst. Alle søkerne var menn, de fleste av dem hadde bakgrunn fra offentlig forvaltning. Fire av søkerne har vært gjennom en personlighetstest og sjekk av referanser, blant disse tidligere næringsminister og fylkesrådsleder i Nordland, Odd Eriksen, Morten Sandbakken fra Tynset og Tor Henning Jørgensen.

– Alle tre har vært sett på som mulige kandidater, og innmari gode kandidater, sier ordfører Anne Sofie Sand Mathisen til avisa.

Kommunestyret fattet enstemmig vedtak om å tilby Tor Henning Jørgensen stillingen. Rådmannsstillingen tilbys som fast stilling, ikke på åremål.