YN nest best på verdiskapingYtre Namdal, eller Kystgruppen som regionen kalles i Nærings-NM, fikk sin beste plassering noen sinne i Nærings-NM 2012 med en 7. plass. I NHOs kåring av landets 83 næringsregioner, havner Ytre Namdal på en 27. plass.

Nærings-NM rangerer regionene i forhold til takten i nyetableringer, næringslivets lønnsomhet, vekst og størrelse. Mens Ytre Namdal i 2012 var helt oppe på en 3. plass i forhold til lønnsomhet, har regionen falt til en 32. plass i 2013. I forhold til nyetableringer har regionen falt fra 57. til en 81. plass.

– Jeg er godt fornøyd med at næringslivet vårt er landets nest beste i forhold til vekst i omsetning og verdiskaping. Det bekrefter at bedriftene våre fortsatt er i god utvikling. Samtidig trenger Ytre Namdal enda flere gründere, sier daglig leder Marit Dille i NYN, som bruker Nærings-NM som en indikasjon på næringsutviklingen i regionen.

Næringslivet i regionen holder posisjonen i forhold til andelen private arbeidsplasser. Av kommunene i Ytre Namdal, er det denne gangen Leka som kommer best ut av Nærings-NM:

Sett under ett, er Leka den beste næringskommunen i Nord-Trøndelag og klatrer denne gangen helt opp på en 14. plass i landssammenheng. Den klarer seg best av YN-kommunene på nyetableringer, lønnsomhet og vekst, mens Vikna topper NT-lista når det kommer til næringslivets størrelse.