Ytre Namdal best på sveising

Nylig gjorde elever fra Ytre Namdal VGS rent bord under Midtnorsk mesterskap i sveising. Nå dokumenterer verftsindustrien i regionen sine fagkunnskaper.– Sigurd Lothe vant suverent foran Rune Leirvik som igjen var godt foran de andre. Disse guttene skal dere være stolt av; høflige, engasjerte og trivelige gutter, skriver daglig leder Roger Lillemark i OTEK Nord-Trøndelag i en epost gjengitt på www.ytre-namdal.vgs.no.

Dokumenterer kunnskap
Ytre Namdal videregående skole inviterer i samarbeid med Nyskaping og utvikling Ytre Namdal IKS (NYN) til sertifiseringskurs i sveising for verftsnæringen i Ytre Namdal. Bedriftene i regionen har meldt tilbake at de ønsker å dokumentere fagkunnskapen til et 20-talls av sine dyktige sveisere. Mens noen vil kunne ta sveisesertifikatet for første gang, har andre behov for resertifisering.

Det er Ytre Namdal videregående skole som er ansvarlig for gjennomføringen. Samarbeidet mellom skolen og NYN gjør det enklere for både ansatte og bedrifter å gjennomføre kurset. NYN bidrar med et tilskudd på 80.000 kroner til sertifiseringstilbudet.

– Dette gjør at vi kan tilby bedriftene rimelige kurs. Samtidig slipper de ansatte å reise langt for å skaffe seg sertifikatet, sier Janne Kristin Nordli, pedagogisk leder for yrkesfagene ved YNVS.

Teori og praksis
Også de beste sveiseelevene ved skolen får tilbud om å ta sertifiseringen. Kursingen og sertifisering/resertifisering vil foregå i ukene 23-25. Kurset består av 10 timer teori, ISO 9606-2 samt IQ sveiseøkonomi og 4-10 timer praktisk trening. Selve sertifiseringen tar en dag, og gjennomføres i regi av VITEC AS.

Påmeldingsfrist for næringslivet er satt til 24. mai 2013. Skjema for påmelding fås ved henvendelse til haldis-iren.holmvik@ntfk.no