Full stans på Sør-Gjæslingan

Sør-GjæslinganMuseet Midt kommer ikke til å ha noen aktivitet på Sør-Gjæslingan denne sommeren. Det opplyser daglig leder Harald Høgseth til NRK. Bakgrunnen for beslutningen er at kaia på det fredede fiskeværet i Vikna er så dårlig at rederiet Fosen Namsos Sjø ikke lenger vil anløpe Sør-Gjæslingan.– Vi får ikke klar beskjed om hurtigbåten vil kunne legge til kai eller ikke. På et eller annet tidspunkt er vi nødt til å ta en avgjørelse på hvorvidt vi skal holde åpent eller ikke i sommer, sier Høgseth.

Han beklager situasjonen på det sterkeste, men sier til NRK at museet er satt i en helt umulig situasjon.

– På ett eller annet tidspunkt er vi nødt til å ta en avgjørelse på hvorvidt vi skal holde åpent eller ikke i sommer. Det hjelper ikke at vi holder åpent her ute, hvis hurtigbåten ikke kan legge til kai. Vi må ha ei samhandling på et helt annet nivå, enn det vi har i dag.

Se pressemelding fra Museet Midt

Se også sak på NRK.no